Het is niet meer dan logisch om deze week eens alle aandacht op Annewyke te richten. Ze heeft afgelopen dinsdag haar bul gekregen en is dus nu officieel dokter. Ook krijgt ze komende week de sleutel van haar nieuwe appartement en gaat dan tevens aan de slag op de NICU in het Isala ziekenhuis.

Afgelopen dinsdag waren we met het hele gezin, oma, Erik en Lisette, Lodewijk en twee vriendinnen in Nijmegen voor de uitreiking van de bul aan Annewyke. Een officiële gebeurtenis, maar door de Radboud Universiteit heel netjes gedaan en met een relatief kleine groep kandidaten. Er waren er 15 die afstudeerden. Zo’n afstudeersessie doen ze in Nijmegen drie keer per maand. Anders zou de groep te groot worden om aandacht aan iedereen apart te geven.

En dat gebeurde nu dus wel. Na het afleggen van de eed of belofte werd elke kandidaat toegesproken en voorzien van de bul met toebehoren. Annewyke was meteen als eerste aan de beurt. Ze had, net als de andere kandidaten, zelf enkele gegevens aangeleverd waaruit geput werd tijdens het toespraakje. Maar er werd een aardige draai aan gegeven. En Annewyke had zichzelf echt niet op de borst geklopt. Toch kon degene die haar toesprak wel veel positieve dingen zeggen, dingen die hij ook uit de verslagen van coschappen had gehaald.

Na een korte borrel gingen we met z’n allen (behalve dan Lodewijk) uit eten in Nijmegen. Het was goed eten en gezellig. Enigszins op tijd moesten we wel weer terug naar Zwolle, want Hilko had inmiddels afgesproken dat hij in de nacht (dwz van 00.00 tot 07.00 uur) zou werken. Maar dat leverde geen probleem op.

En nu breekt er dus een nieuwe fase aan in het leven van Annewyke. Ze gaat nu echt op zichzelf wonen. Nog wel in Zwolle en niet al te ver van ons vandaan, maar toch: het gaat gebeuren. Via via kon ze aan een mooi appartement komen, dat ik dadelijk ook even ga bekijken. Ze is al druk bezig met alles te regelen zodat ze er ook echt goed zit. Dat kan allemaal nu ook, omdat ze vanaf donderdag aanstaande een echte baan heeft. Dan begint ze (in afwachting van de BIG-registratie eerst nog als ‘vakantiekracht’) op het NICU.

Die BIG-registratie is uiteraard al in gang gezet. Normaal gesproken duurt dat maximaal vier weken. Dan is ze volwaardig lid van de staf van de NCU, als ANIOS. Dat staat voor Arts niet in opleiding tot Specialist. Een noodzakelijke eerste stap om de volgende te kunnen zetten, op weg naar de specialisatie als kinderarts. Maar wel een hele goede en passend bij Annewyke. Ze heeft er al een van haar laatste coschappen gedaan en dat beviel zo, dat ze gevraagd is om te solliciteren.

Ze gaat dan dus bezig met de veel te kleine en veel te vroeg geboren baby’s. Ze heeft de introductiedagen van het ziekenhuis al gehad, al was dat voor een groot deel bekend materiaal vanwege haar eerdere coschappen daar. Natuurlijk heeft ze ook al de nodige aanstaande collega’s gezien. Allemaal waren ze blij om Annewyke weer terug te zien. Dat komt dus allemaal wel goed.

Nog even een paar dagen genieten (of eigenlijk druk bezig met het nieuwe huis) en dan aan de slag!

Gepubliceerd 9-12-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in