Deze week heb ik afscheid genomen van mijn collega’s in Rheden. Speciaal daarvoor was een afscheidslunch georganiseerd. Daarbij waren ook de twee wethouders aanwezig waar ik vooral mee te maken had.

Net op die dag had het ´s morgens flink gesneeuwd in Zwolle en we dachten dus ook wat extra tijd nodig te hebben om er te komen (Charlotte reed), maar vanaf ongeveer Apeldoorn was er eigenlijk weinig meer aan de hand en konden we goed doorrijden. Ruim voor de starttijd waren we dan ook in de gemeente Rheden, om precies te zijn in Ellecom, waar de lunch zou zijn.

Daar wachtte het ontvangstcomité ons al op en kregen we uiteraard meteen een kopje thee/koffie. Langzamerhand kwamen ook de andere mensen binnen. In totaal waren er ruim 20 mensen. Het was niet alleen mijn afscheidslunch, maar ook een beetje een reünie van mijn afdeling. Door een organisatiewijziging zijn enkele mensen ergens anders terecht gekomen. Ook was Paul Elgersma inmiddels gepensioneerd. Die is zo verstandig om zich amper te laten zien op het gemeentehuis, maar gelukkig was hij nu wel aanwezig. Een andere gepensioneerde, Hetty van Zoest, werkt nog wel een dag in de week bij de gemeente. Zij was er ook bij.

Helaas waren er ook een paar mensen niet. Marinus de Bruijn, mijn manager, kon niet aanwezig zijn omdat zijn vader net was overleden. Hans Kettelerij verving hem. Ook Kees van Heerikhuizen was afwezig. Hij moest uiteraard weer eens in Hilversum zijn voor deze keer Per Seconde Wijzer. En Christel Houtzager was er niet, maar dat had een prima reden. Zij is net moeder geworden.

Het afscheid begon met een ´voordracht´ van mijn oude kamergenoten. Marjolein, Erny, Margriet, Mandy, Henk (die op zijn vertrouwde manier de plaats van Kees innam) en Jo Ella vertelden in een verhaal hun herinneringen aan mij en gaven daar steeds weer wat kleine aandenkens bij. Dat varieerde van een klein bewegend poppetje via een Chinees vaasje en een pakje muisjes tot een sjaal van Vitesse. In totaal maar liefst twaalf kleine dingetjes. Bij de sjaal van Vitesse hoorde ook de uitnodiging van Kees en Henk om eind maart met hun de wedstrijd van Vitesse tegen PEC Zwolle te bezoeken. Daar ga ik dan met Hilko heen en zal dan ook Kees dus weer zien.

Daarnaast kreeg ik van de collega’s ook nog drie boeken. Eén over de gemeente Rheden, één over Zwolle in Vogelvlucht en één over Amerika (Reizen zonder John van Geert Mak). Ook van de wethouders kreeg ik boekjes, dus voorlopig kan ik weer vooruit met lezen. En om het compleet te maken: Paul had voor mij een boekenbon meegenomen en het College van B&W had ook nog een aardigheid in petto.

Tijdens de voordracht kreeg ik het gevoel alsof ik al tien jaar of langer bij de gemeente had gezeten, terwijl dat nog geen twee jaar was. We hadden met z’n allen blijkbaar zo’n contact gekregen, dat het zover was gekomen. Het was goed zo.

Toen kon er eindelijk gegeten worden, waarbij uiteraard nog het nodige besproken werd. Ik heb met diverse mensen gesproken. Na een uur voelde ik al wel, dat de energie flink minder werd, maar van te voren had ik mij al voorgenomen om dan maar een keer de grens over te gaan. We hebben het uiteindelijk twee uur volgehouden, waarna de meeste mensen weer aan het werk gingen en Charlotte mij naar huis bracht.

Ik merkte wel duidelijk dat ik over de grens was gegaan. Ik ben het bed ingegaan en had daarna behoorlijke moeite om weer op gang te komen. Ook de nacht is wel eens beter geweest. Maar langzamerhand (het is nu drie dagen geleden) ben ik er weer overheen.

Hoe gaat het nu officieel verder? Dat heeft Charlotte nog besproken. Volgende week komt de aankondiging van het ontslag en in april het definitieve ontslag. Daar kan ik theoretisch nog tegen in beroep gaan, maar dat gebeurt natuurlijk niet. Vanaf begin mei ben ik dan officieel niet meer in dienst bij de gemeente Rheden. Het is dan twee jaar geleden, dat ik het herseninfarct kreeg.

De website

Nog even iets over de website. Ik heb met de gedachte gespeeld om de website helemaal op te zeggen, maar voorlopig doe ik dat nog niet. Ik heb bedacht om één keer per week een verslag te plaatsen over iets wat er in die week gebeurd is. Zo komt misschien de behoefte om weer meer te doen met de site weer terug. Reken de komende tijd dus op één verslag per week (normaal gesproken komt dat op vrijdagochtend). Met de rest gebeurt niets.

Gepubliceerd begin 2013 (exacte datum onbekend)

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in