Gisteravond heb ik tijdens de fractievergadering van GroenLinks gezegd, dat ik wat over RTV ZOo geschreven had op mijn blog. En dan gaan sommigen van de aanwezige GroenLinksers natuurlijk kijken. Dan is het natuurlijk slordig als er deze week weer niks zou komen. Dus maar weer iets geschreven.

Ik ga inmiddels al een kleine acht jaar naar de fractievergaderingen van GroenLinks in Zwolle. Ik begon daarmee toen ik nog werkte als beleidsmedewerker bij de gemeente Rheden, dus voor mijn herseninfarct. Aanvankelijk was het mijn idee om bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen op de lijst te komen, eventueel zelfs op een verkiesbare plek. Het infarct zette daar een duidelijke streep door.

Uiteraard ben ik na het herseninfarct enige tijd uit de roulatie geweest, maar al snel begon ik weer met de wekelijkse bezoeken aan de vergadering. Vanaf toen niet meer uitgebreid voorbereid, maar zo’n anderhalf uur aanwezig en vooral reagerend op wat er langs kwam. Af en toe dacht ik wel eens of dat niet wat weinig was, maar de collegae van GroenLinks wisten en weten mij nog steeds te overtuigen dat het zinvol is dat ik er ben. Heel fijn natuurlijk. Zo af en toe breng ik wel eens wat in. Nu speelt er bijvoorbeeld het een en ander rond RTV ZOo en gezien mijn jarenlange activiteiten en contacten bij RTV ZOo kan ik daar wat meer over zeggen.

In maart van het komend jaar zijn er weer verkiezingen. Dan nemen twee zeer ervaren raadsleden afscheid van de politiek. Patrick is dan acht jaar raadslid (met daarvoor een periode als burgerraadslid) en Michiel is zelfs nog langer raadslid. Ze zijn niet alleen zeer ervaren, maar ook erg betrokken bij alles was GroenLinks doet. Het is dus jammer dat zij vertrekken. Maar uiteraard is het ook wel weer goed dat er nieuw bloed in de raad komt. Dat geeft nieuwe impulsen en ideeën. En helemaal nieuw zal de fractie ook weer niet zijn. Remko blijft sowieso en ook de twee burgerraadsleden zijn niet weg. De voorgestelde nummer twee op de lijst loopt ook al weer even mee in de fractie. Hopelijk krijgt GroenLinks ook weer meer zetels dan nu, wat extra nieuw bloed zal opleveren. De lijsttrekker (en dus verwachte fractievoorzitter vanaf maart) is nieuw in Zwolle, maar heeft al de nodige ervaring op bestuurlijk gebied, zo begreep ik gisteravond.

Op 28 september wordt de lijst door de leden definitief vastgesteld, maar nu al wordt er gewerkt richting de verkiezingen. Niet alleen is de programmacommissie druk bezig met de laatste teksten voor het verkiezingsprogramma, ook gaan leden de straat op om met buurtbewoners te praten over hun omgeving. En uiteraard leveren de vele contacten die de raadsleden en burgerraadsleden hebben niet alleen informatie op voor het raadswerk, ook werkt dat positief voor de partij. Natuurlijk hebben we het voordeel van de landelijke positieve aandacht voor GroenLinks en met name Jesse Klaver. Maar in de gemeente staat GroenLinks er ook goed op en dus voor.

Ik blijf de fractievergaderingen volgen, zoals het nu staat ook na de verkiezingen van volgend jaar. Het zal wel weer even wennen zijn met wat nieuwe mensen, maar die zijn er zeker vanaf 28 september al zeer regelmatig bij (voor zover ze er nu al niet zijn), dus de overgang zal ook wel soepel zijn. En ik ben ervan overtuigd dat Patrick en Michiel hun grote kennis ook na maart nog graag willen delen met de fractie, zonder overigens hun stempel op de nieuwe fractie te willen drukken.

Gepubliceerd 15-9-2017

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in