Concert Second Voices 2022
The Second Voices, met Charlotte op de piano

Afgelopen zaterdag ben ik, samen met enkele familieleden, naar het concert van de Second Voices geweest. Charlotte zit ook in dat koor en deed een groot deel van de begeleiding op piano, dus dan moet je wel. Maar van echt moeten was geen sprake. Het was leuk om erbij te zijn en zeker na de pauze klonk het koor ook heel goed.

Second Voices is het koor dat werd opgericht door leden van de Modern Vocal Group die te oud werden voor dat koor. Inmiddels bestaat de Modern Vocal Group niet meer, maar de Second Voices gaan stug door. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 75, dus Charlotte haalt dat aardig naar beneden.

Charlotte is er ook nog niet zo lang bij. In eerste instantie was ze door onze achterbuurman gevraagd als pianobegeleiding tijdens de repetities. Dat beviel goed en ze wilde ook wel meezingen. Dus nam ze ook plaats in het koor. En omdat de dirigente een tijdje vanwege Corona uit beeld was, nam Charlotte haar plek ook even over.

Maar nu is die dirigente er gelukkig weer en speelt Charlotte vooral piano en zingt bij sommige nummers mee. In die laatste gevallen speelt de dirigente op de piano. Zaterdag was dat bij 2 nummers het geval, de rest speelde Charlotte de begeleiding.

Het was eigenlijk geen officieel concert, maar een openbare repetitie. Zo probeerde het koor aan te geven dat we niet al te veel mochten verwachten. Logisch ook na pas kort weer echt repeteren. Voor de pauze merkte je ook wel dat het vertrouwen er nog niet was. Men zong nog niet ‘uit volle borst’. Na de pauze was dat een stuk beter en klonk het echt goed.

Na het concert van zaterdag gaat het koor een tijd lang op zomervakantie. Er is alleen nog een gezellig samenzijn als slot van dit seizoen, maar dan komen de leden pas weer in oktober samen. Gezien de leeftijd van de zangers en zangeressen zitten ze niet vast aan de schoolvakanties en gaan ze dus vaak daarvoor of daarna weg. Daar houdt het koor rekening mee. Voor Charlotte handig, want juist in de periode dat het koor stil ligt heeft zij het drukker dan anders.

Vanaf oktober is er hopelijk weer een normale periode van repeteren. Dan zal het concert in april 2023 ook echt een concert zijn en kan iedereen er ook aan meedoen. Nu waren er zo’n 15 leden (begreep ik) die om verschillende redenen niet mee konden zingen. In de tijd voor dat concert zal Charlotte weer veel oefenen op de piano. En ik ga dan ook weer met plezier naar het concert.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in