Deze week stond voor een groot deel in het teken van RTV ZOo. Afgelopen woensdag ben ik met iemand anders naar een bijeenkomst van MediaChoice geweest. MediaChoice is de ‘hoofdaannemer’ van de systemen die wij gebruiken om teksten te plaatsen op de website, de kabelkrant, op Twitter en Facebook en in de app. Ook al die systemen zijn ontwikkeld en worden beheerd door MediaChoice. Maar niet alleen dat, we plaatsen er ook de televisieprogramma’s mee en ook de radio- en tv-signalen worden door MediaChoice verdeeld over alle providers (zoals Ziggo en KPN).

De afgelopen maanden bleek de communicatie niet echt soepel te lopen, wat voor een groot deel aan onze kant lag. De verantwoordelijkheid was simpelweg niet echt goed belegd. Nu heb ik het overgenomen en doen we allemaal ons best om er weer een goed leven in te krijgen. En de eerste signalen zijn wat dat betreft positief.

Onder andere was er dus woensdag een bijeenkomst voor allerlei lokale omroepen, zowel commercieel als publiek. Ook waren er wat anderen van o.a. regionale omroepen. Op deze diner-bijeenkomst vertelde Ferry, de baas van MediaChoice, over de ontwikkelingen voor de komende tijd. En dat zijn er nogal wat. Ook voor RTV ZOo bieden die ontwikkelingen weer de nodige mogelijkheden maar uiteraard ook uitdagingen.

Zo komt er een uitgebreider redactiesysteem. Het hele redactieproces zou straks in dat systeem moeten kunnen. Dus niet alleen het plaatsen van de berichten, maar ook de hele planning. Eigenlijk het hele proces vanaf het binnenkomen of bedenken van een bericht. En het zou daarmee ook een stuk logischer moeten worden om berichten in een keer in orde te maken voor online, radio en televisie. Iets wat we nu nog missen.

Ook wordt er hard gewerkt aan het gedeelte wat nu al live is. Tot nu toe werden die veranderingen vooral aan de achterkant uitgewerkt, maar vanaf nu zullen we het als gebruikers ook gaan merken. En de systemen, in ieder geval de website en de app, gaan flink veranderen. Echt flink. Ze worden klaar gemaakt voor de toekomst. En dat ziet er op papier allemaal heel fraai uit.

Zo kan ik nog wel een tijd doorgaan met het opsommen van veranderingen, maar dat doe ik maar niet. Het zal op een gegeven moment allemaal wel duidelijk worden. En dat op een gegeven moment is over ruim een half jaar. Dan moet alles klaar zijn en in de praktijk omgezet worden.

Gelukkig hebben we dus nog een half jaar. Want er moet natuurlijk wel wat gebeuren, voordat we ermee aan de slag kunnen. Niet alleen moeten de financiën in orde gebracht worden want het zal vast wel wat meer kosten dan nu. Maar ook moeten we goed kijken hoe we alles gaan invoeren. Samenwerking met de omroepen in de regio is zowel voor dat financiële deel als inhoudelijk van belang. Maar ook veel meer samenwerking in Zwolle zelf moet nu eens van de grond komen. Volgens mij hebben we met de vernieuwde en uitgebreide mogelijkheden nu een goed argument om meer te gaan samenwerken. Ik ga daar voor intern gebruik eerst maar eens een stuk over schrijven.

Gepubliceerd 4-11-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in