Seattle Mariners

Tijd voor een update over het seizoen van de Seattle Mariners. En daar kan ik heel positief over zijn. Gisteravond wonnen ze hun 14e wedstrijd op rij! Oftewel: het gaat prima. Een enkele wedstrijd werd net over de streep getrokken, soms pas op het allerlaatste moment of via verlenging. Maar een aantal werd ook overtuigend gewonnen. Het team kan dus met een uitermate positief gevoel de All Star break in.

Die 14 overwinningen op rij betekenen nog net geen clubrecord. Dat is 15 en werd in 2001 gevestigd toen de Mariners ook een MLB-record haalden met 116 gewonnen wedstrijden (en dus 46 verloren wedstrijden). Dat leverde toen uiteraard een play-off plek op, maar die werd niet verzilverd met een plek in de finale (de World Series). Dat was ook de laatste keer tot nu toe dat de Mariners de play-offs haalden. Hoogste tijd dus dat het weer een keer lukt. Het MLB-record is overigens 22 overwinningen op rij.

Door die winning streak staan de Mariners nu ook op een play-off plaats. Weliswaar als de nummer twee in de Wild Cards, maar toch. Er gaan dit jaar drie Wild Card teams naar de play-offs. En dan te bedenken dat ze een paar weken geleden nog kansloos leken.

Deze week is dus de All Star break. Vandaag (maandag) is in het kader daarvan de Home Run Derby, waaraan namens de Mariners Julio Rodriguez deelneemt. Morgen is de All Star Game zelf, waar twee spelers van de Mariners aan mee doen: Ty France en Julio Rodriguez. Ze zijn wat laat met de winning streak om meer spelers af te hebben kunnen vaardigen. Maar die waren er op zich wel.

Ik heb zelf ook een keer de All Star week bezocht. In 2001 waren de activiteiten in Seattle. Dus daar moest ik bij zijn. Het blijft niet alleen bij de Home Run Derby en de All Star Game. Ook is er een Futures Game (met de beste talenten uit de Minor Leagues), een softbalwedstrijd met bekende Amerikanen en bekende oud-honkballers, en is er een soort markt met allemaal honkbal gerelateerde activiteiten. Bijna alles heb ik bezocht. Alleen de All Star Game zelf lukte niet (die kaartjes waren binnen 45 minuten uitverkocht en ondanks dat ik vanaf het begin van de verkoop op internet zat, lukte het niet).

Voor zo’n 1000 dollar had ik bij het stadion nog wel een kaartje kunnen overnemen (als dat al een correct kaartje was natuurlijk), maar dat vond ik veel te gortig. Ik heb de All Star Game in een café gekeken. Was ook wel leuk: ik heb daar zo’n acht a negen glazen cola gedronken voor 99 dollarcent. Het was voor het grootste deel refill (alhoewel ik ook vermoed dat ze extra aardig voor me waren).

Volgend jaar is het All Star gebeuren weer in Seattle. Maar of ik daar naartoe ga, is nog onzeker. In ieder geval is het nu een genoegen om de Mariners te volgen. Na de break spelen de Mariners een aantal wedstrijden tegen topclubs, te weten de Houston Astros en de New York Yankees. Als het ze lukt om ook tegen die teams de nodige overwinningen te boeken, dat kan het een heel mooi seizoen worden. Ze hebben nog maar 69 wedstrijden te spelen…

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in